Església de la Mare de Déu de la Llum
(L'Hospitalet de Llobregat | Barris del Nord-Oest - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Església de la Mare de Déu de la Llum

L'Hospitalet de Llobregat - Església de la Mare de Déu de la Llum (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorGabriel Alomar Esteve
Situació Carrer Enginyer Moncunill, 41
El barri de la Florida va sorgir a partir dels habitatges dels treballadors de l'empresa elèctrica FECSA. El temple es va construir entre els anys 1959 i 1960 en un solar propietat de l'empresa, la qual va fiançar l'obra. Per això està dedicada a la Mare de Déu de la Llum, en referència a l'activitat de la societat impulsora.

L'edifici té la façana principal orientada a la plaça, precedida d'un porxo ondulant d'ampla volada. La caracteritzen les petites obertures escacades que permeten el pas de la llum. Al costat dret de la façana hi ha l'absis, amb les finestres disposades en forma d'escala. I a l'altre costat, el campanar, amb petites obertures en forma de mitja lluna.

A la zona del baptisteri, compta amb un gran llenç realitzat a l'encàustica del bateig de Jesús, obra de Rafael Rosés Rivadavia, de 2009.