Casal dels Àngels
(L'Hospitalet de Llobregat | Santa Eulàlia - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Casal dels Àngels (Foto: Anna Corcoll, 2021)

TipusEdifici escolar
AutorManuel Puig Janer
Situació Carrer Pareto, 37
El Casal dels Àngels es va fundar l'any 1958, promogut pel primer rector de la parròquia de Sant Isidre, mossèn Joan Bonet i Baltà i per la principal benefactora, Àngels Roca. En aquells anys començava a augmentar la població de tots els barris de l'Hospitalet, també de Santa Eulàlia, i això va fer necessària la construcció de l'escola. Des de la seva fundació i fins als anys noranta, la direcció pedagògica va ser exercida per les monges avemarianes.

L'edifici està format per dos cossos dibuixant una ela, amb un pati tancat entre les dues ales. A una de les façanes que donen al pati hi ha un plafó al·lusiu al centre, fet amb rajoles de ceràmica.

Compta amb una capella decorada íntegrament per Rafael Rosés Rivadavia -pintura al fresc (àngels músics), escultura (talla de la Verge i el Nen) i vitralls (la Verge)-, de 1972.