Collita, Venus i la Caça (Fàbrica Myrurgia)
(Barcelona | Sagrada Família - Barcelonès)

Barcelona - Fàbrica Myrurgia

Barcelona - Fàbrica Myrurgia (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorEsteve Monegal Prat / Restituto Martín Gamo
Situació Carrer Mallorca, 351
La fàbrica Myrurgia, dissenyada per l'arquitecte Ramon Puig Gairalt, l'any 1927, va ser promoguda per Esteve Monegal, el qual, fins a la seva plena dedicació a l'empresa familiar, s'havia dedicat a l'escultura. Els tres plafons que decoren l'entrada de la fàbrica van ser executats després de la Guerra, instal·lats al seu lloc l'any 1948. Hi ha dubtes sobre la seva autoria pel fet d'aparèixer la signatura "Resti", que fa referència a l'artista Restituto Martín Gamo, amic de Monegal. Per l'estil i la temàtica, sembla que l'obra va ser dissenyada pel mateix Monegal, tot i que la participació de Martín Gamo en la seva execució està fora de dubte. Es tracta de tres relleus de bronze, el de l'esquerra amb una escena de la collita, el del mig és probablement una al·legoria de Venus, i el de la dreta mostra un episodi de caça.