Casa Ramon Pont
(Barcelona | Sants - Barcelonès)

Barcelona - Olzinelles, 20 (Foto: Anna Corcoll, 2021)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorRamon Puig Gairalt
Situació Olzinelles, 20
Edifici situat en una cantonada en angle agut projectat per Ramon Puig Gairalt l'any 1930. La composició posa l'accent en aquest eix, que actua com a ròtula i, mitjançant el sobreàtic circular, fa l'efecte de torre. La cornisa escalonada i el balcó corregut del pis superior, que giren i s'allarguen de punta a punta, fan un efecte de cinturó que compacta i articula les dues façanes amb l'eix cantoner.

Ramon Puig Gairalt ja havia utilitzat aquest recurs en obres anteriors, com la casa Antònia Serra, del Poblenou (vegeu enllaç), projectada pocs anys abans, però on tot l'aparell ornamental era encara plenament noucentista. Aquest edifici és un bon exemple de la versatilitat d'un arquitecte que havia abraçat inicialment el Modernisme fins a evolucionar cap a un protoracionalisme amb marcada influència de l'art déco.