Casa Cervelló
(Begues - Baix Llobregat)

Begues - Villa Savoye (Le Corbusier) i Casa Cervelló

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorAntoni Puig Gairalt
Situació Camí Ral, 9
Xalet racionalista projectat l'any 1932 per Antoni Puig Gairalt. Construït tan sols tres anys després de la famosa Villa Savoye, de Le Corbusier, una de les fites més emblemàtiques de l'arquitectura racionalista, és difícil no veure la casa de Begues com una versió simplificada d'aquella. En tot cas, la seva influència resulta evident i d'una gosadia remarcable atès el context dins el qual s'ubicava, envoltada de torres noucentistes d'un classicisme més aviat carrincló. El suport de pilotis, l'absència de murs de càrrega, el terrat funcional i l'absència d'ornamentació són conceptes plenament coincidents en ambdues obres.