Biblioteca la Ginesta
(Begues - Baix Llobregat)

Begues - Biblioteca la Ginesta (Foto: Albert Esteves)

Begues - Biblioteca la Ginesta (Foto: Anna Corcoll, 2021)

AutorPilar Calderón, Marc Folch, Pol Sarsanedas
Situació Av. Sitges, 4
Edifici públic que inclou una biblioteca (la Ginesta) i un centre cívic (El Roure), que compta amb un teatre dotat de graderia retràctil, convertible en sala d'actes. La seva ubicació, en una parcel·la triangular al costat de la riera Fonda, ha estat determinant per configurar una plaça interior que sintonitzés amb aquest entorn i el revitalitzés. El projecte descriu un edifici unitari que ocupa tot el solar en una planta sinuosa i orgànica -la qual ressegueix el perfil de la riera i envolta i acull el roure preexistent- i unes façanes clarament diferenciades. La façana que dona a la plaça interior i a la riera és vidriada i transparent, en contrast amb la façana de muntanya, sòlida i opaca. La primera està resolta amb una doble pell, a base d'un entramat i plafons de pi, amb una segona capa de vidre. La segona és una façana ventilada amb aïllament de suro i fusta tractada de pi. Es va inaugurar l'any 2014.