CAP Sant Ildefons
(Cornellà de Llobregat - Baix Llobregat)

Cornellà de Llobregat - CAP Sant Ildefons

Cornellà de Llobregat - CAP Sant Ildefons (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorEmili Donato Folch
Situació Av. República Argentina / Plaça Sant Ildefons
Obra de l'any 1991 projectada per Emili Donato (Figueres, 1934). Dona servei al densificat barri de Sant Ildefons i arquitectònicament, constitueix un dels referents del barri, tot configurant-hi, juntament amb el mercat, la plaça central.

Funcionalment, integra un servei ambulatori de sis plantes i un servei d'emergències, amb entrades separades. L'edifici s'organitza amb un cos principal cúbic, completament buidat en un dels seus angles, generant un porxo triangular d'escala gegant que constitueix el tret més característic de l'obra. En paraules del mateix arquitecte, el resultat és "un pla diagonal inferior de façana que es contraposa a l'ortogonalitat de la resta oferint una segona pell de l'edifici que possibilita i singularitza una orientació del cub cap a la plaça". Les parets exteriors estan acabades amb rajola catalana, que li aporta el seu color rogenc, mentre que la cara interna del prisma és vidriada, protegida amb una persiana metàl·lica lleugera.