Plaça de Sant Ildefons
(Cornellà de Llobregat - Baix Llobregat)

Cornellà de Llobregat - Plaça de Sant Ildefons. Escultures de Jordi Rocosa

Cornellà de Llobregat - Plaça de Sant Ildefons. Escultures de Jordi Rocosa (Foto: Albert Esteves, 2021)

Cornellà de Llobregat - Plaça de Sant Ildefons

Cornellà de Llobregat - Plaça de Sant Ildefons (Foto: Albert Esteves, 2021)

Cornellà de Llobregat - Plaça de Sant Ildefons, als anys setanta

Situació Plaça de Sant Ildefons
El barri de Sant Ildefons es va construir als anys seixanta seguint un projecte que havia presentat per l'empresa CESA (Construcciones Españolas S.A.) i que va ser aprovat l'any 1958. Un macroprojecte urbanístic que preveia la construcció de blocs d'habitatges per allotjar més de 50.000 persones. La construcció es va iniciar l'any 1960 i es va donar per acabada l'any 1973. La plaça central, prevista en el projecte, es va urbanitzar molt tard. Comptava només amb un estany rectangular voltat d'uns quants arbres i, al seu costat, un gran descampat que acollia firaires o atraccions durant les festes del barri i també es feia servir d'aparcament. La configuració actual de la plaça és definida per la construcció del Mercat, als anys setanta, el Centre Cívic, als vuitanta i el Centre d'Assistència Primària als noranta. La darrera remodelació ha dotat l'espai de nous elements artístics, com els murals de diversos artistes o les escultures fetes amb tubs pintats, de l'artista local Jordi Rocosa.