Casa Lluís Guarro
(Barcelona | Via Laietana - Barcelonès)

Barcelona - Via Laietana, 37 (Foto: Albert Esteves, 2015)

Barcelona - Via Laietana, 37 (Foto: Albert Esteves, 2008)

AutorJosep Puig i Cadafalch
Situació Via Laietana, 37
Edifici que va pertànyer al propietari de la fàbrica de paper Guarro, projectat el 1922 per Puig i Cadafalch en la seva etapa noucentista. La façana s'ordena verticalment de forma simètrica, amb un tractament diferenciat dels nivells inferiors, intermedis i superior. Així, l'entresòl es resol amb cinc arcs de punt rodó que es recolzen a les columnes de la planta baixa, el pis principal presenta una mena de tribuna amb parelles de columnes toscanes, sobre les quals descansa el balcó seguit del pis superior; els tres nivells següents s'obren amb balcons individuals, mentre que el pis més alt torna a tenir balcó corregut.

Els elements decoratius, especialment els que coronen el portal d'entrada, són d'inspiració barroca.