Edifici de l'Agència Tributària
(Cornellà de Llobregat - Baix Llobregat)

Cornellà de Llobregat - Agència Tributària

Cornellà de Llobregat - Agència Tributària (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Vicenç Llivina, 1
Edifici articulat en tres volums ben diferenciats, un d'ells visiblement girat en relació amb els altres. Aquest cos és el que aporta al conjunt una especial singularitat, pel fet de no tenir planta baixa i constituir, per tant, un porxo obert a tres bandes amb uns elements de suport tubulars d'inclinacions variables que aporten a la placeta un aire escultòric. Les façanes, completament vidriades, li donen una transparència i una lleugeresa que contrasten fortament amb l'aspecte massís i opac dels altres dos cossos. L'obra, projectada pel Cos d'Arquitectes de la Hisenda Pública, va ser executada entre els anys 2008 i 2009.