WTC Almeda Park. Edifici 2
(Cornellà de Llobregat - Baix Llobregat)

Cornellà de Llobregat - World Trade Center. Edifici 2

Cornellà de Llobregat - World Trade Center. Edifici 2 (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorArte Charpentier et Associés
Situació Plaça de la Pau
Obra de l'any 2003 corresponent a la primera fase del parc empresarial World Trade Center Almeda Park. Va ser projectada per l'empresa d'arquitectura amb seu a París, Arte Charpentier et Associés, en col·laboració amb Master S.A. de Ingeniería y Arquitectura i l'arquitecte argentí Eduardo Talón. Se'l coneix també com Edifici Charpentier.

Inscrit en una planta quadrada, el volum està interiorment perforat per un gran atri-pati que defineix dues ales vinculades pel nucli central de comunicacions i serveis resultant una H. Les façanes, ventilades, estan acabades amb peces ceràmiques naturals tipus "accrodal" que accentuen el ritme horitzontal, mentre que l'atri, pavimentat en pissarra natural, es tanca amb un gran mur cortina transparent que mira al parc central. Tot el conjunt es protegeix mitjançant un umbracle resolt en "deployé". L'estructura es resol mitjançant pilars en façanes alliberant grans espais diàfans a l'interior.

*Font: eduardotalon.com