Església de Sant Joan Baptista: portada
(Vinaixa - Les Garrigues)

Vinaixa - Església de Sant Joan Baptista. Portada

Vinaixa - Església de Sant Joan Baptista. Portada (Foto: Albert Esteves, 2021)

Vinaixa - Església de Sant Joan Baptista. Portada (Foto: Juli Soler -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, inicis del segle XX)

Situació Carrer Calvari, 2
La portalada de l'església, construïda coetàniament a la resta de l'edifici -a començament del segle XIV- presenta formes retardatàries plenament romàniques malgrat l'avançat de l'època, amb influència de la denominada "escola de Lleida". És un portal d'arc de mig punt format per tres arquivoltes motllurades que es recolzen en tres columnes a cada costat. El perímetre exterior està ressaltat amb un guardapols ornamentat amb puntes de diamant que té continuïtat en forma d'imposta per damunt dels capitells. Els capitells estan ornamentats amb pinyes, flors de lis i elements florals entre cintes trenades.