Ermita de Sant Bonifaci
(Vinaixa - Les Garrigues)

Vinaixa - Ermita de Sant Bonifaci

Vinaixa - Ermita de Sant Bonifaci (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Partida de Sant Bonifaci
Situada a l'extrem nord del municipi, en un punt intermedi entre els pobles de Vinaixa, la Floresta, els Omellons i l'Espluga Calba.

És un edifici d'una sola nau, de planta rectangular, d'aparença compacta. La nau, coberta amb volta de rajola, està reforçada amb contraforts laterals. El campanar és senzill, d'espadanya d'un sol ull. La porta principal és doble i, a la llinda, hi ha inscrita la data de 1636 i el cognom exala (Aixalà). Tot i que l'actual edifici devia ser reconstruït en aquesta data, sembla que el seu origen és força anterior, probablement del segle XIV. Les relíquies de sant Bonifaci, tanmateix, no van arribar a Vinaixa fins a l'any 1682.