Carrer del Call
(L'Albi - Les Garrigues)

L'Albi - Carrer del Call

L'Albi - Carrer del Call (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Carrer del Call. Carrer Major, entre el 3 i el 5
El call jueu de l'Albi es va formar a les darreries del segle XII, configurant un petit carrer sense sortida, transversal al carrer Major, amb el qual enllaça a través d'un arc ogival, que és probable que estigués tancat amb una porta. Aquest s'obre a un passadís cobert, sota l'embigat de les cases, als laterals del qual encara es conserven arcades apuntades i de mig punt, ara tapiades. Les cases del carrer, tot i les modificacions del segle XVIII, conserven en grau considerable la seva estructura medieval. La més antiga és la casa Miró, dels segles XIII-XIV. Hi ha també la casa Solanes (1761) la casa del Xollador (1797) i la Casa Botí o Ciurana (1764).