Cal Moro
(L'Albi - Les Garrigues)

L'Albi - Cal Moro

L'Albi - Cal Moro. Portal

L'Albi - Cal Moro. Portal (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Carrer Major, 9
És una de les cases més nobles del carrer Major, força ben conservada malgrat que una remunta moderna, de l'any 1977, ha alterat completament el coronament original. La casa va ser construïda l'any 1661 -data que podem veure inscrita a la llinda del balcó-. Pocs anys després, el 1678, s'hi va afegir un segon pis, mantenint l'estil original. Són destacables les dues grans arcades que conformen el porxo davant la porta d'entrada, seguint la traça del carrer Major, que era tot ell porticat. Tota la casa va ser feta amb carreus de pedra picada perfectament escairats, i les sis finestres estan emmarcades amb fines motllures. Tot plegat demostra la puixança de la família propietària durant el segle XVII.