Carrer Major
(L'Albi - Les Garrigues)

L'Albi - Carrer Major

L'Albi - Carrer Major (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Carrer Major
InterèsEspecial interès Interessant
Per la seva situació i traçat, és probable que aquest carrer fos urbanitzat com un eixample de la vila closa, tot seguint el seu perímetre exterior. Li atorga un especial caràcter el fet d'estar porticat, a banda i banda, en el seu tram inicial, configurant uns porxos singularment estrets. Les amples arcades estan ancorades sobre grans blocs de pedra, gairebé cúbics. Algunes façanes conserven en bona part l'aspecte que tenien al segle XVII, quan el carrer va adquirir la seva actual configuració. Són especialment rellevants les dels números 9 i 19, tractades en fitxes independents.