Castell de la Pepa
(L'Hospitalet de Llobregat | Santa Eulàlia - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Castell de la Pepa

L'Hospitalet de Llobregat - Castell de la Pepa (Foto: Anna Corcoll, 2021)

L'Hospitalet de Llobregat - Castell de la Pepa (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Carrer de Blas Fernández Lirola, 74
Sorprenent edifici entre mitgeres que evoca un castell medieval, construït als anys trenta del segle XX. Va ser fet construir pel llibreter Blas Fernández Lirola, que dona nom al carrer on està situada la casa. La construcció es va iniciar l'any 1934, però, a causa de la Guerra, no es va enllestir fins al 1945. És un edifici de pedra, amb arcs ogivals a la planta baixa, un balcó semicircular emmerletat i dues torres semicilíndriques, també coronades amb merlets.

La llegenda popular diu que Blas Fernández va fer construir el "castell" per a la dona que estimava -la Pepa, suposadament- a qui considerava la seva princesa. I tota princesa ha de tenir el seu castell. Amb tot, pocs anys després d'acabada l'obra, el propietari va decidir cedir-lo a l'Ajuntament. Durant molts anys va ser gestionat per l’Obra Social i Cultural Sopeña (OSCUS), dedicada a la formació professional. Posteriorment va ser utilitzat pel Museu de l'Hospitalet com a dipòsit. L'edifici no està catalogat ni gaudeix, per tant, de cap mena de protecció, malgrat la popularitat i l'arrelament al barri.