Cooperativa del Camp
(L'Albi - Les Garrigues)

L'Albi - Cooperativa del Camp. Plànol original de Martinell

L'Albi - Cooperativa del Camp. Fotografia antiga

AutorCèsar Martinell Brunet
Situació Avinguda Mossèn Anton, 1
Del projecte dut a terme per Cèsar Martinell l'any 1919 només es va realitzar la part corresponent al molí d'oli, tal com podem veure en el plànol que adjuntem. Amb el temps s'han afegit alguns cossos annexos que alteren la fesomia original. L'any 2000 es va endegar un projecte per construir la part que faltava, dirigit per l'arquitecte reusenc Josep Huguet, però no es va arribar a realitzar.

La part corresponent a l'obra de Martinell segueix sobre manera l'estil característic d'aquest arquitecte, amb una gran obertura ogival de maó vist, dividida amb pilastres del mateix material, el qual es fa servir també en els ressalts de la cornisa i els marcs de les obertures. La coberta és d'encavallades de fusta i teulada a dos vessants.