Casal del Metge
(Barcelona | Via Laietana - Barcelonès)

Barcelona - Via Laietana - Casal del Metge (ANNA CORCOLL) (2)

Barcelona - Via Laietana - Casal del Metge (ANNA CORCOLL) (2) (Foto: Anna Corcoll, 2020)

AutorAdolf Florensa Ferrer / Enric Catà Catà
Situació Via Laietana, 31
Edifici del 1930-32 l'estil del qual, dins els paràmetres conceptuals del noucentisme, s'expressa en un llenguatge netament classicista de referències florentines. La façana, simètrica, es desenvolupa a partir d'un eix vertical central, lleugerament sobresortit. La planta baixa es distingeix de la resta pel seu acabat encoixinat. El pis principal reforça la seva jerarquia amb la balconada amb balustres i els frontons que coronen les obertures. Dos nivells més amunt, centrant la façana, una altra balconada, amb la barana de forja, que introdueix un element d'horitzontalitat. Al nivell superior apareix una galeria de tipus toscà, capçada amb un frontó triangular. De l'interior, cal destacar-hi el pati central, l'escala i la sala d'actes.