Abeurador
(L'Albi - Les Garrigues)

L'Albi - Abeurador

L'Albi - Abeurador

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Plaça de la Vellesa
Adossat a un dels murs de la plaça de la Vellesa, construït per salvar el desnivell. El mur és fet de pedra, amb carreus ben escairats, més grans els de la part de baix. L'abeurador és rectangular, molt allargat. Es desconeix la data de construcció, però se sap que ja estava enllestit l'any 1825, quan Ramon Solà va escriure la seva descripció del poble*. En relació amb l'abeurador, indica que la seva aigua prové de la partida de Diumenges, però que també compta amb un pou per si l'aigua escasseja.

Ramon Solà. "Descripción sucinta histórico-topogràfica del termino y villa del Albi, Corregimiento y Arzobispado de Tarragona" (Arxiu Nacional de Catalunya)