Casa Cambó
(Barcelona | Via Laietana - Barcelonès)

Barcelona - Via Laietana, 30 (Foto: Albert Esteves, 2006)

Barcelona - Via Laietana, 30 (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorAdolf Florensa Ferrer
Situació Via Laietana, 30
Edifici construït entre 1923-25 per a residència de Francesc Cambó i seu de les seves empreses i entitats. És un dels edificis emblemàtics d'Adolf Florensa i un dels primers que inverteix la jerarquia del pis principal situant-lo al capdamunt, sota un singular terrat-jardí.

La façana s'estructura horitzontalment en tres àmbits, dels quals el central constitueix la zona d'oficines i és tractat amb un llenguatge arquitectònic racionalista a l'estil de l'escola de Chicago. Els nivells inferior i superior, en canvi, s'expressen amb més sumptuositat amb la introducció d'elements de tipus clàssic.