Centre d'Educació Especial
(Sant Just Desvern - Baix Llobregat)

Sant Just Desvern - Centre d'Educació Especial (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusEdifici escolar
AutorJosep Benedito
Situació Carrer Hereter, 13
Va ser un dels primers treballs de Josep Benedito, de mitjans dels anys setanta. En una entrevista publicada a Via Construcción*, l'arquitecte explicava que el projecte li va ser transferit pel director de l'ETSAB, Leopoldo Gil Nebot, i que això va servir per orientar en bona part la seva carrera cap als equipaments eductius.

L'estricta funcionalitat guia el disseny en aquesta mena d'equipaments. Simplicitat, seguretat i flexibilitat espacial en són components essencials. Aquí trobem un grup de blocs baixos i regulars de maó vist, amb un tancament mural amb el qual forma un tot. Dinamitzen lleument el conjunt les lames verticals blanques de les persianes i el verd vegetal.

*Via Construcción, Núm. 131. 2016