Can Gelabert de la Riera
(Sant Just Desvern - Baix Llobregat)

Sant Just Desvern - Can Gelabert

Sant Just Desvern - Can Gelabert (Foto: Albert Esteves, 2021)

Sant Just Desvern - Can Gelabert (Foto: Parc Natural Collserola)

Sant Just Desvern - Can Gelabert. Detall del portal i la finestra

Sant Just Desvern - Can Gelabert (Foto: Magí-Pius Sandiumenge -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1902)

Situació Camí de Can Gelabert
Masia documentada des de l'any 1524 -tot i que hi ha referències de la família Gelabert des de l'any 1379-. Una llosa de l'era té inscrita la data de 1680 i la frase Malaret ma fesit. L'edifici és actualment una amalgama de cossos de diferent època. El cos original té teulada a dues aigües, amb el carener paral·lel a la façana principal. El portal és adovellat, de mig punt., i té un finestral amb l'ampit lobulat habitual al segle XVII. Davant de l'era hi ha una pallissa amb un gran arc de maó vist sostingut amb dues pilastres del mateix material.