Casa dels Tebeos (Casa Marco)
(Sant Just Desvern - Baix Llobregat)

Sant Just Desvern - Casa dels Tebeos (Foto: Albert Esteves, 2021)

Sant Just Desvern - Casa dels Tebeos (Foto: Albert Esteves, 2006)

AutorJosep Alemany Juvé
Situació Àngel Guimerà, 4-6
Xalet unifamiliar amb jardí projectat l'any 1932 per a Tomàs Marco, fundador de l'Editorial Marco, especialitzada en l'edició de tebeos, fet que -suposem- és el que ha donat nom a la casa*. És un edifici de planta baixa, planta pis i torratxa, amb baranes de balustres i relleus d'estuc de gust plenament noucentista. És remarcable la barana de la tanca exterior.

*Editorial Marco, fundada l'any 1924, va comptar amb capçaleres molt importants, com La Risa, El Chiquitín, Periquito, Rin-Tin-Tin, etc., però no del T.B.O., com de vegades s'escriu el nom de la casa.