Ermita de Sant Joan
(Juncosa - Les Garrigues)

Juncosa - Ermita de Sant Joan

Juncosa - Ermita de Sant Joan (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Camí de l'ermita, des de les granges del Pedró
InterèsEspecial interès Interessant
Singular ermita situada a l'interior d'una gran balma, on l'aigua -de propietats curatives, segons la tradició- degota permanentment. Està documentada des de finals del segle XVI. L'edifici és senzill, de planta rectangular, fet amb carreus de mida gossa, ben escairats, uns més grans que altres. Està cobert per la mateixa balma. El portal és de llinda monolítica i té un parell d'obertures rectangulars a banda i banda. A l'interior hi ha un altar dedicat a Sant Joan evangelista, amb un gran nombre de relíquies.

Està situada aproximadament a 1,5 km del poble. Per arribar-hi s'ha d'agafar el camí del Calvari, assenyalat per nombroses creus, sense pujar al turó. Cal seguir per un camí més ample que travessa una propietat particular i que, a pocs metres, ens portarà a la balma on hi ha l'ermita.