Monument Juncosa Mig del Món
(Juncosa - Les Garrigues)

Juncosa - Monument <i>Juncosa Mig del Món</i>

Juncosa - Monument Juncosa Mig del Món (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorFèlix Martin - Escola de Picapedrers de les Garrigues
Situació Plaça del Mig del Món
Hi ha una vella llegenda segons la qual, quan Déu va fer el món, va situar el compàs en el clot d'una pedra de Juncosa, el va fer voltar i va sorgir la circumferència terrestre, amb Juncosa al seu centre. Aquesta pedra està situada en un porxo davant l'església. Per commemorar aquest fet, l'any 1996 es va confeccionar un monument a càrrec de l'Escola de Picapedrers de les Garrigues, de la Floresta, sota la direcció de Fèlix Martin. Es tracta d'una gran massa pètria retallada amb el perfil del terme municipal de Juncosa, amb el disc terrestre situat en el punt on hi ha el poble, amb un compàs al seu damunt.