Església de Sant Joan Baptista
(Els Torms - Les Garrigues)

Els Torms - Església de Sant Joan Baptista

Els Torms - Església de Sant Joan Baptista (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Plaça Major
Edifici construït entre 1700 i 1714. Consta de tres naus separades per pilastres molt gruixudes, la central coberta amb volta de canó amb llunetes i les laterals amb volta d'aresta. La façana, de coronament corbat, està dividida en tres cossos separats per falses pilastres. Al cos central hi ha la portalada, amb una rica decoració esculpida. La porta presenta una motllura florejada i està emmarcada amb pilastres desdoblades que suporten un entaulament amb un majestuós medalló central, decorat amb volutes i relleus vegetals. Al seu centre no hi ha l'habitual fornícula sinó una peanya on, l'any 1995, es va restituir la imatge del sant patró. El campanar té la base quadrada i els dos cossos superiors octogonals i està coronat amb una cúpula.