CAP Montnegre
(Barcelona | Les Corts - Barcelonès)

Barcelona - CAP Montnegre

Barcelona - CAP Montnegre (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorLuís Alonso / Sergi Balaguer
Situació Montnegre, 21
Edifici de l'any 2010 que inclou un centre d'assistència primària i una residència per a malalts mentals. Està situat en una cantonada que genera tres façanes lliures. Consta de dues plantes soterrades, planta baixa, dalts i sis plantes pis. Les plantes pis es projecten en façana formant un voladís, amb la sensació d'un volum cúbic flotant, que ve accentuada per la diferència en l'acabat de la planta baixa. Les façanes estan resoltes amb panells prefabricats, amb una terrassa intermèdia que alleugereix la imatge compacta del volum prismàtic. La desalineació de les obertures li aporta dinamisme.