Volta del Portal
(Els Torms - Les Garrigues)

Els Torms - Volta del Portal (Foto: Albert Esteves, 2021)

Els Torms - Casa del Portal

Els Torms - Casa del Portal (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Carrer del Portal / Carrer del Mestre Benet
El nucli antic dels Torms, com tots els pobles a l'edat mitjana, formava un recinte clos que es correspon a la part més antiga del poble, bàsicament al voltant dels carrers Major i del Portal. Aquest darrer pren el nom de l'únic portal conservat, l'origen del qual es pot recular al mateix naixement del nucli urbà, tot i que la seva actual configuració, amb una llarga volta dividida en dos trams per un arc de mig punt, la devia adquirir en construir-se o reformar-se la casa que hi ha al damunt. A la façana d'aquesta casa podem veure una llinda amb la data de 1633.