Església de Sant Antoni Abat
(Bellaguarda - Les Garrigues)

Bellaguarda - Església de Sant Antoni Abat

Bellaguarda - Església de Sant Antoni Abat (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Plaça de l'Església, 1
Construïda cap al darrer terç del segle XVIII per substituir un edifici més antic, del qual hi ha molt poca documentació. És un temple de tres naus, la central coberta amb volta de canó amb llunetes i les laterals amb volta d'aresta, capçat amb un absis poligonal. La portada és d'un barroc classicista. La porta, de mig punt, està flanquejada amb pilastres coronades amb capitells compostos. L'entaulament, amb volutes a banda i banda, té una fornícula amb petxina on ara hi ha una imatge moderna de sant Antoni Abat. Compta amb un campanar de planta quadrada, amb els dos trams superiors octogonals. Va ser acabat l'any 1800.