Grup d'habitatges Les Cotxeres
(Barcelona | Sarrià-Pedralbes - Barcelonès)

Barcelona - Passeig Manuel Girona 55-75 (Foto: Albert Esteves, 2021)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorJosep A. Coderch de Sentmenat
Situació Pg. Manuel Girona 55-75
Conjunt format per una vintena de blocs d'habitatges, de dimensions heterogènies, disposats en 4 fileres que formen sengles carrers interiors, els quals generen un àmbit privat enjardinat. Els edificis són de maó vist i es caracteritzen per la seva estructura escalonada, amb volums reculats, la qual, a més de contribuir a l'optimització de les condicions lumíniques i de ventilació, constitueix un factor estètic de primer ordre que trenca amb els blocs prismàtics compactes habituals en l'arquitectura racionalista dels anys trenta.

El conjunt va ser construït entre 1968 i 1974 i ocupa l'espai de les antigues cotxeres dels tramvies de Sarrià, d'on prové el seu nom.