Monument A Pius XII
(Barcelona | Pedralbes - Barcelonès)

Barcelona - Monument a Pius XII (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Monument a Pius XII (Foto: Anna Corcoll, 2022)

AutorJulià Riu Serra
Situació Plaça Pius XII
El papa Eugeni Pacelli (Roma, 1876 - Castelgandolfo, 1958) té una plaça amb el seu nom, a l'encreuament entre la Diagonal i l'avinguda de Pedralbes, des de l'any 1951, quan es preparava el Congrés Eucarístic, que es va clausurar en aquest indret, on antigament hi havia hagut un barri de barraques. Després de la mort del pontífex, es va decidir situar-hi un monument al seu honor, inaugurat l'any 1961. Consta d'un bàcul de bronze, en forma de creu, i un monòlit de pedra calcària blanca, que vindria a representar la figura papal, on hi ha inscrita la frase Tu est Petrus i un relleu amb els símbols pontificals.