Escultura Marina (Eusebi Arnau)
(Barcelona | Palau de Pedralbes - Barcelonès)

Barcelona - Escultura Marina (Jardins de Pedralbes) (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Escultura Marina (Jardins de Pedralbes) (Foto: Josep Maria Insa, 2021)

AutorEusebi Arnau Mascort
Situació Avinguda Diagonal, 686
Concebuda per ser ubicada a la plaça Catalunya però finalment ubicada davant del palau de Pedralbes, és una de les dues estàtues que es van encarregar a Eusebi Arnau, ja a les acaballes de la seva carrera artística. És una figura femenina nua, embolcallada amb una xarxa de pescadors. Tant el pel posat com pel pentinat s'inscriu dins dels paràmetres del classicisme, una tendència que s'havia imposat als anys vint, quan el Noucentisme es fa hegemònic. Arnau, que havia brillat com escultor modernista, es veu obligat a adoptar aquest estil, probablement a contracor.