Figura femenina (Josep Llimona)
(Barcelona | Palau de Pedralbes - Barcelonès)

Barcelona - Figura femenina (Josep Llimona) (Foto: Albert Esteves, 2010)

Barcelona - Figura femenina (Josep Llimona) (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJosep Llimona Bruguera
Situació Av. Diagonal, 686
Destinada originalment a formar part d'un templet que s'havia de construir a la plaça Catalunya, i que finalment no es va fer, va ser ubicada davant de la tanca del Palau Reial de Pedralbes. Feta entre 1928 i 1929, és una obra tardana de Josep Llimona (Barcelona, 1864-1934), que havia estat figura senyera del Modernisme, però que va saber adaptar-se als canvis estètics que va imposar el Noucentisme. Presenta una dona clàssica, amb mig cos nu, agafant-se el vestit amb les mans a l'alçada de la cintura. És una figura robusta, ferma, de mirada serena, molt allunyada dels posats esllanguits i els esguards melancòlics de la seva brillant etapa modernista.