Figura femenina (Enric Casanovas)
(Barcelona | Palau de Pedralbes - Barcelonès)

Barcelona - Figura femenina (Enric Casanovas) (Foto: Albert Esteves, 2010)

Barcelona - Figura femenina (Enric Casanovas) (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorEnric Casanovas Roy
Situació Avinguda Diagonal, 686
Deixeble de Josep Llimona, Enric Casanovas (Barcelona, 1882 - 1948) va ser un dels escultors més destacats del Noucentisme. En aquesta obra, de l'any 1928, destinada en principi per a la plaça Catalunya però finalment ubicada davant dels jardins del Palau de Pedralbes, ens presenta la figura d'una dona amb mig cos nu, coberta només dels malucs en avall, cobrint-se els pits amb les mans i amb el rostre lleugerament inclinat, amb un posat de torbació però amb un rostre serè que sembla dibuixar un lleuger somriure. S'allunya, doncs, de la matrona clàssica, hieràtica i distant, per apropar-se més aviat al prototipus de dona catalana, més púdica i alhora més càlida.

Text: Albert E·steves