Figura femenina (Àngel Tarrach)
(Barcelona | Palau de Pedralbes - Barcelonès)

Barcelona - Figura femenina (Àngel Tarrach) (Foto: Albert Esteves, 2010)

Barcelona - Figura femenina (Àngel Tarrach) (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorÀngel Tarrach Barrabia
Situació Avinguda Diagonal, 686
Figura femenina gairebé nua, només coberta des dels peus fins a mitja cuixa, se'ns presenta com una deessa clàssica, amb un posat desafiant, sostenint a la mà dreta una branca de llorer. Va ser una de les quatres estàtues que, l'any 1929, havien de formar part d'un templet a la plaça Catalunya però que finalment, a causa de les protestes pel fet que les figures estaven mig nues, es va decidir situar-les lluny del centre de la ciutat, a l'entrada del palau de Pedralbes.

En va ser l'autor Àngel Tarrach i Barrabia (Barcelona, 1890 - Cuernavaca, Mèxic, 1979), que va haver de marxar a l'exili després de la Guerra i va deixar gran part de la seva obra a França i a Mèxic.