Escultura Lleida (Diagonal)
(Barcelona | Pedralbes - Barcelonès)

Barcelona - Escultura Lleida (Diagonal) (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Escultura Lleida (Diagonal) (Foto: Albert Esteves, 2010)

AutorManuel Fuxà Leal
Situació Av. Diagonal, 686
Inicialment, els grups escultòrics que havien de representar les quatre províncies catalanes a la nova plaça Catalunya, urbanitzada l'any 1927, havien de ser de pedra. Se'n van arribar a fer dos, el de Tarragona, encarregat a Jaume Otero, i el de Lleida, obra de Manuel Fuxà, ja molt vell -de fet, moriria aquell mateix any-. Posteriorment, es va decidir que els monuments havien de ser de bronze, i el de Lleida es va encarregar a Joan Borrell. L'obra de Fuxà, juntament amb la d'Otero, es van situar a la Diagonal, prop del Palau de Pedralbes. El grup està format per diverses figures, homes i dones, amb elements representatius de l'activitat agrícola, pròpia de les terres de Ponent.