Mural Mares de la Terra
(El Cogul - Les Garrigues)

El Cogul - Mural Mares de la Terra (Foto: Valentí Pons, 2021)

TipusPintura mural urbana (grafit)
AutorLily Brick
Situació Riu
Mural de grans dimensions de la muralista lleidatana Lily Brick, nom artístic de Mireia Serra (Lleida, 1990). Va ser pintat l'any 2018 en un mur que té un fort impacte visual donat que és visible des de molt lluny i que ha esdevingut una de les icones del poble.

El mural, que va ser un encàrrec de l'Ajuntament, és un dels més reeixits de l'artista. L'escena que va triar està clarament relacionada amb l'element més identificatiu del municipi, la Cova dels Moros, on també les dones són les grans protagonistes. Aquí podem veure un grup de dones iberes caçant a la vora del riu Set. Són figures femenines de forta presència, altives, poderoses, dominadores de l'entorn. Una imatge que trenca els estereotips de l'home caçador dominant i la dona resguardada a la cova dedicada a la cura dels fills.