Torre Girona
(Barcelona | Pedralbes - Barcelonès)

Barcelona - Torre Girona (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Torre Girona (Foto: Albert Esteves, 2010)

AutorJosep Oriol Mestres Esplugas
Situació Jordi Girona, 31 / Pg. Til·lers, 13-19
Habitatge senyorial amb capella edificat entre 1859 i 1863 promogut pel gran patrici barceloní Manuel Girona i Agrafel, que va ser alcalde de Barcelona. Va ser la residència de la família Girona, una de les nissagues més importants de la ciutat a començament del segle XX. La finca -un terreny de vinyes que formava part del mas de Can Artés- havia estat adquirida per Rita Agrafel, l'any 1823.

La casa, de línies acadèmiques, consta de planta baixa i dos pisos i està envoltada d'un gran jardí i una capella, tractats en fitxes independents. Va ser projectada per Josep Oriol Mestres Esplugas (Barcelona 1815-1895) que, a la mateixa època, s'encarregava de la reconstrucció del Liceu. Restaurada per Correa i Milà el 1996.