Edifici Hispania-Zurich
(Barcelona | Via Laietana - Barcelonès)

Barcelona - Edifici Hispania-Zurich (Foto: Albert Esteves, 2006)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorJosep Pellicer Gambús
Situació Via Laietana, 33
Gran bloc d'oficines de 1955 inspirat en l'edifici del Foment del Treball, situat a l'altra banda del carrer, construït vint anys abans. En aquest cas la façana principal és àmplia i rectilínia i, igual que al seu referent, apareix flanquejada per dues torres que estan coronades per uns templets quadrats. Entre ells es desenvolupen els àtics, separats per una cornisa de la resta de la façana.

Va ser projectat per l'arquitecte Josep Pellicer Gambús, que va ser membre del GATCPAC als anys trenta, època en la qual va projectar un dels primers xalets racionalistes de la Costa Brava, la casa Matamala, de Palamós (vegeu enllaç).