Casa Florència Elias
(Barcelona | Poble Sec - Barcelonès)

Barcelona - Concòrdia, 54 (Foto: Albert Esteves, 2021)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorRamon Puig Gairalt
Situació Concòrdia, 54
Edifici plurifamiliar entre mitgeres, projectat per Ramon Puig Gairalt l'any 1931 sobre un edifici preexistent. És un bon exemple del llenguatge arquitectònic que havia adoptat des de finals dels anys vint, que es manifesta en altres edificis de característiques semblants, com el de Roger de Flor, 134 (de 1928), el d'Avinguda Gaudí, 81 (de 1933) o el de Deu i Mata (de 1935). En tots ells es fa evident la influència de l'art déco. En aquest edifici, en concret, cal ressaltar que cada pis presenta una solució diferenciada pel que fa al tractament de les finestres i els balcons.