Casa del carrer de l'Església
(Castelldans - Les Garrigues)

Castelldans - Casa del carrer de l'Església

Castelldans - Casa del carrer de l'Església (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Carrer de l'Església, 30
Al final del carrer de l'Església es conserva part de la façana del que devia ser un important casal senyorial. El tram on hi ha la porta principal manté dempeus només el mur mentre que la part dreta forma part d'un habitatge amb funcions de magatzem. La porta, originalment amb grans dovelles, va ser retallada en època moderna per ampliar l'obertura. El caràcter senyorial de la casa el testifica la qualitat de l'aparell, a base de carreus ben escairats, alguns d'ells de mida gran. També el fet de tenir un matacà defensiu, del qual en resten només els permòdols.