Ermita de Montserrat
(Castelldans - Les Garrigues)

Castelldans - Ermita de Montserrat (4 (Foto: Albert Esteves, 2021)

Panoràmica de Castelldans des de l'ermita

Panoràmica de Castelldans des de l'ermita (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Camí Vell a Albagés
Situada en un trencall del camí vell de Castelldans a l'Albagés, a poca distància del poble i de fàcil accés. Es va construir l'any 1954 amb motiu de l'any marià, amb la col·laboració de molts veïns del poble. Fins i tot la campana està feta amb monedes de la república i morters de coure, oferts pels habitants del poble.

L'edifici és una nau rectangular de pedra vista, coberta amb volta de canó i teulada a dues aigües, reforçada amb contraforts laterals a banda i banda. La façana compta amb tres obertures de mig punt perfilades amb amples motllures, un ull de bou, i un campanar de cadireta al capdamunt. Al davant de l'església, en un nivell més baix, hi ha una font envoltada de bancs, en un indret on es gaudeix d'una bonica panoràmica del poble.