Absis gòtic de Sant Fèlix
(Sabadell | Centre històric - Vallès Occidental)


Sabadell - Absis gòtic de Sant Fèlix

Sabadell - Absis gòtic de Sant Fèlix (Foto: Albert Esteves, 2021)

Sabadell - Absis gòtic de Sant Fèlix

Sabadell - Absis gòtic de Sant Fèlix (Foto: Albert Esteves, 2021)

Sabadell - Absis gòtic de Sant Fèlix

Sabadell - Absis gòtic de Sant Fèlix (Foto: Albert Esteves, 2021)TipusEdifici religiós
PeríodeSegle XIII a XV
EstilGòtic
Situació Carrer de l'Església
La primera església de Sabadell era una petita capella romànica situada al mateix indret on hi ha l'església actual. Està documentada des del segle XI i part dels seus fonaments van ser localitzats després de l'incendi de 1909. Inicialment no era l'església parroquial sinó que ho era l'actual església de Sant Nicolau (llavors Sant Fèlix), situada a l'altra banda del riu Ripoll. En créixer la vila al llarg del segle XIV es va decidir traslladar la parròquia a l'església del poble, amb el compromís de fer-ne una important ampliació. Això va comportar la substitució de la vella església romànica per una de nova, d'estil gòtic, consagrada en primera instància l'any 1420 i de nou el 1488. Al segle XVI es va ampliar en construir-se la sagristia i al segle XVIII es va alçar l'actual campanar.

D'aquella església, cremada durant la Setmana Tràgica, l'any 1909, en resta només l'absis, que actualment allotja la capella del Santíssim, i que dona al carrer de l'Església. Té planta poligonal, està reforçat amb contraforts i cobert amb volta nervada. Té un llarg finestral apuntat decorat amb traceria gòtica.

Mapa general
No està autoritzada la reproducció d’imatges o continguts sense el consentiment exprés de la Fundació per a la Difusió del Patrimoni Monumental Català