Capella del Santíssim
(Gelida - Alt Penedès)

Gelida - Capella del Santíssim

Gelida - Capella del Santíssim (Foto: Valentí Pons, 2021)

Gelida - Capella del Santíssim (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorIsidre Puig Boada
Situació Plaça de l'Església
La capella del Santíssim, annexa a l'església de Sant Pere, es va iniciar l'any 1916 sota la direcció de l'arquitecte Isidre Puig Boada (Barcelona, 1891 - 1987), deixeble i col·laborador de Gaudí i director d'obres de la Sagrada Família als anys cinquanta i seixanta.

D'aquesta obra destaca especialment la cúpula estrellada, formada per arcs parabòlics que descriuen una estrella de vuit puntes, al centre de la qual hi ha una claraboia amb vitralls policroms. Els elements ornamentals són de caràcter floral, amb la representació simbòlica dels quatre evangelistes (el Tetramorf), realitzats per Jaume Busquets Mollera.

És remarcable la pintura frontal del presbiteri, un paisatge típic de la comarca, realitzada l'any 1991 pel pintor i arquitecte Enric Llimona Raymat, fill del pintor modernista Joan Llimona, molt vinculat a Gelida, on tenia la seva segona residència.