Casa Heribert Salas
(Barcelona | Via Laietana - Barcelonès)

Barcelona - Via Laietana, 47 (Foto: Albert Esteves, 2015)

Barcelona - Via Laietana, 47 (Foto: Albert Esteves, 2006)

AutorJuli Marial Tey
Situació Via Laietana, 47
Edifici de caràcter monumentalista, construït el 1923, que fa xamfrà amb el carrer Comtal. Les façanes estan delimitades horitzontalment pels grans balcons correguts, amb balustrada, que separen tres nivells compositius diferents. L'eix de la cantonada, arrodonit, està coronat amb un cos circular cobert amb cúpula. També se singularitza l'eix de la mitgera, lleugerament sobresortit i capçat amb un cos més alt. Els elements decoratius estan en la línia de l'eclecticisme d'arrel classicista. Poc temps després de la seva construcció es va alçar l'edifici veí, la casa Artur Suqué, amb el qual comparteix el mateix llenguatge formal.