Casa de la Maternitat. Pavelló Blau
(Barcelona | Recinte de la Maternitat - Barcelonès)

Barcelona - Maternitat. Pavelló Blau (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Maternitat. Pavelló Blau (Foto: Albert Esteves, 2010)

AutorJosep Goday Casals
Situació Travessera de les Corts, 131-159 / Dr. Salvador Cardenal, 2-6
Conegut també com a Policlínica, era el destinat a les dones casades. De 1928, anomenat Blau pel color de la seva cúpula i dedicat, en principi, a la ginecologia i l'obstetrícia i actualment, gestionat per l'Hospital Clínic. Queda relativament separat de la resta i així funcionava també, amb tots els serveis propis.

Es tracta d'un edifici massís, aixecat amb materials senzills, decoració en terracota i gust monumentalista, que havia tingut una capella decorada.

Curiosament, Goday està representat en aquest recinte per edificis amb estils ben diferents, el Rosa, aquest pavelló Blau i els Hèlios 1, 2 i 3, racionalistes, corresponents a diferents períodes.