Can Santfí
(Gelida - Alt Penedès)

Gelida - Can Santfí

Gelida - Can Santfí (Foto: Valentí Pons, 2021)

Situació Carme, 43-63
Masia documentada des del segle XIV, quan era propietat de la família Coll, de la qual va passar per matrimoni als Bassa i posteriorment, al segle XVI, als Mas. A finals del segle XVII, Maria Mas i Modolell es va casar amb Pau Santfí i Mas i des de llavors es coneix amb el nom de Can Santfí. Al segle XIX va passar a mans de la família Colomer.

La casa, molt reformada al segle XX, té una estructura basilical típica dels masos catalans. La façana principal va ser decorada amb trencadís modernista, obra de Josep Colomer als anys vint-trenta del segle XX.