Panteó de la família Bertrand
(Sant Feliu de Llobregat - Baix Llobregat)

Sant Feliu de Llobregat - Cementiri. Panteó Bertrand

Sant Feliu de Llobregat - Cementiri. Panteó Bertrand (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Cementiri de Sant feliu de Llobregat
Construït al darrer terç del segle XIX per la família Bertrand. És un panteó aïllat, d'aspecte massís i auster, amb una ornamentació molt escassa. Denota certa influència de l'art egipci. A totes dues façanes hi ha la inscripció A la memoria de Manuel y Antonia, sus hijos. Als panys de la reixa de la porta hi ha dues plaques amb els noms de manuel Bertrand Cortalé i d'Antònia Salsas Calua, amb les dates de la seva mort, 1884 i 1890, respectivament.

Manuel Bertrand va ser el fundador de la fàbrica tèxtil de Can Bertrand i va esdevenir un dels principals promotors immobiliaris de Sant Feliu, al segle XIX.