Casa de la Maternitat. Pavelló Cambó
(Barcelona | Recinte de la Maternitat - Barcelonès)

Barcelona - Maternitat. Pavelló Cambó. Placa d'Enric Monjo (Foto: Anna Corcoll, 2021)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorManuel Baldrich Tibau
Situació Travessera de les Corts, 131-159
El pavelló Cambó porta aquest nom per honorar al polític i mecenes que va propiciar la seva construcció, de 1953. Una placa esculpida per Enric Monjo ho recorda.

Ara ocupat per la Xarxa, era un espai de recepció i també de dormitoris. Baldrich planteja un edifici reculat respecte al carrer, amb un jardí i un estany a l'entrada que ja no hi són. Prima la funcionalitat i les línies rectes, amb un pas d'accés al recinte sota la part central.

Aquest arquitecte erigirà al cap de poc temps les Llars Mundet, que relleva el recinte de la Maternitat de les funcions que havia exercit fins aleshores en la cura dels infants.